
Het weer leent zich er ook nog prima voor dus aan de slag met je laatste voorraad wintergroenten .
De oogst van vorig jaar herfst, denk aan uien, wortels, knolselderij en misschien nog wat prei .en knoflooktenen. En wat je niet hebt haal je even bij je groenteman.
recept runderstoof
Voor ik het vergeet je zult ook even langs de slager moeten .
Ingrediënten
- 800 gram .runderrib-lappen
- 8 gemiddelde uien
- 2 tenen knoflook
- 1 knolselderij
- boter
- 2 eetlepels bloem
- laurierblaadjes
- eventueel rode wijn
- vleesbouillion 500 ml
- zout en peper
Braad het vlees aan en doe daarna de gesneden uien knolselderij en knoflook erbij. Daarna alles lekker meebakken. Vervolgens overstrooien met bloem en weer goed doorroeren om de bloem te garen. Dan langzaam de bouillon toevoegen en heerlijk op een laag pitje laten stoven.
Ongeveer 3 uur.hierna op smaak maken met peper en zout eventueel nootmuskaat. Lekker bij rode kool met rijst of hutspot. Eet smakelijk!

Wat ga jij maken van je wintergroenten?
Ria van de Waardt
Heerlijk een stoofpot bijna iedereen is er gek op. Ook lekker met rijst.